Studere i Australia.

 


Melbourne Lonely Planet
Bokkilden: kr. 183,-
(2-14 virkedagers leveringstid)

 


Melbourne City Map
Bokkilden: kr. 58,-
(10-20 dagers leveringstid)

Goad, Philip
A Guide to Melbourne Architecture
Bokkilden: kr. 235,-
(3-6 ukers leveringstid).


Change and tradition: a portrait of the University of Melbourne
Bokkilden: kr. 449,-
(3-6 ukers leveringstid).

Townshend, Stephen
Melbourne:Mini Rough Guide (Ebook)
Bokkilden: kr. 80,-
(3-6 ukers leveringstid)


Melbourne Insight Pocket Guide
Bokkilden: kr. 101,-
(10-20 dagers leveringstid ).

Australian Plant Society, Maroondah
Flora of Melbourne
A Guide to the Indigenous Plants of the Greater Melbourne
Bokkilden: kr. 456,-
(3-6 ukers leveringstid)

Morris, Deb
Royal Botanic Gardens Melbourne
Bokkilden: kr. 204,-
(3-6 ukers leveringstid).

Du finner flere bøker om Melbourne her

Studere i Melbourne -
Et Åpent Brev

Alle snakker om...
Vi kan begynne med det mest generelle: været. Været er kanskje det eneste som skuffet meg med Melbourne i begynnelsen. Juni, juli og august er som en lang norsk høst; det regner og blåser mye, og det kan bli nedi 4-5 varmegrader (Men idag er det sol!)

Hele sommeren, derimot, fra oktober til mars-april, er det varmt og godt (vi hadde 45 grader et par dager i fjor) -- og på de fleste universitetene er sommerferien tre måneder lang!

Bare party?
Etterhvert har jeg jo insett at det er ganske ideelt å ha dårlig vær når man skal studere allikevel, og tre måneders ferie med godvær! Jeg har hørt rykter om at mange som er lenger nord i Australia (der det altså er varmere hele året), har litt problemer med å få studert noe særlig. Gold Coast og Perth har blitt kjent som norske party-plasser. På den andre siden kjenner jeg folk i nord som gjør det meget skarpt på skolen. Det kommer vel mest an på selvdisiplinen der som andre steder.

Kultur i bøtter og spann
Melbourne er en helt fantastisk by! Her er det kultur i bøtter og spann, både høy-og ikke-så-høy-kultur. Konserter, stand-up komedie, god vin fra 50 kroner for tre liter til 500 kroner glasset, mat fra alle 365 verdenshjørner, og ikke minst: utrolig hyggelige folk. Det er umulig å sitte alene på en pub og lese en bok; det kommer alltid en eller annen opp tid deg og vil prate. Det hender fremmede prater med hverandre på trikken også (den heter forresten 'the tram' her), uten at noen tror de er gale.

Melbournes firste suburb, Fitzroy
For tiden bor kjæresten min og jeg tre minutters gange fra en gate som er kjent som "Melbournes bohem-gate", Brunswick Street, som ligger i Melbournes første suburb, Fitzroy. Vi går ofte ned dit for å drikke en kaffe latte -- ifølge en undersøkelse jeg leste, er det faktisk i Melbourne og i Oslo du får verdens beste kaffe latte! -- og se på menneskene.
I Melbourne er det ingen som leer et øyenbryn hvis et lesbisk pønker-par går forbi. Folk er vennligsinnede, hjelpsomme og åpne. Det er umulig å si for mye bra om menneskene i Melbourne. I motsetning til i Sydney, der ting skal gå fort og være effektivt, er Melborune en by der folk ser på seg selv som "laid-back", og tar ting med ro. De får jo gjort like mye som andre folk andre steder, de bare slipper det medfølgende magesåret. "No worries, mate!"

Utdannelsen
Jeg er ferdig med min dobble bachelor-grad (Computer Science / Cognitive Science) på La Trobe University (LTU). Da jeg dro ned hit, hoppet jeg egentlig bare på det universitetet som tilbød den graden, uten å sjekke noe særlig rundt universitetet. At de leverte cirka det jeg håpet på, og at jeg er fornøyd med det jeg har fått der oppe på LTU, er bare flaks. Det er lurt å forhøre seg om de forskjellige universitetene!

LTU har en bra side for å titte på grader for å se hva de innebærer:
http://luis.latrobe.edu.au/coursedb/coursefilter.asp

ANDRE UNIVERSITETER
i Melbourne-området

University of Melbourne
RMIT

Swinburne
Monash
Deakin

Alle disse er respekterte universiteter -- og jeg har hørt både positive og negative ting om dem alle. Ellers finnes det en oversikt over universiteter i området her (Victoria er staten Melbourne ligger i):

Hvis du går inn på http://app.lanekassen.no/lut/default.aspx hos Lånekassen, kan du se hvilke studier og studiesteder de gir støtte til i Australia.


Nyttige linker
for Melbourne / Victoria / Australia

Bussen til La Trobe University fra byen
Reiseplanlegger i staten Victoria
Australsk kartsøk
Hvite sider
Været i Melbourne akkurat nå

Før du reiser
Jeg anbefaler uansett hva du gjør -- at du skaffer deg et kart, helst før du drar. Jeg har linket til et kart på venstre på denne siden, men det finnes mange gode kart. Bare finn deg ett! Når du skal lete etter et sted å bo, eller bare orientere deg i byen, er det helt essiensielt, for Melbourne er en av verdens mest utstrakte byer!

Hvis du reiser uten å vite hvor du skal bo, sånn jeg gjorde, er Melbourne-avisa The Age uvurdelig. En gang i uka kjører de et bolig-bilag. Ellers ligger mange annonser på domain.com.au, som er for The Age det samme som finn.no er for Aftenposten.

Et godt tips: Butikken Readings i Lygon street i suburben Carlton har boligannonser oppslått i det ene vinduet på siden -- oftest er det folk som søker andre til å dele et hus (såkalt shared accomodation). Da står det gjerne at de søker etter en "house mate" -- altså enda et menneske å dele huset med. Her er et godt eksempel på hvordan man bruker Australsk kartsøk. Klikk deg inn på den siden, skriv inn Lygon i Street Name, velg Street som street type, skriv Carlton som suburb, og velg VIC som stat. Voila.

Andre steder i Australia
Jeg har lagt opp en side meg linker til andre sider som tar for seg livet som norsk student i Australia.


Hjem

Ads by Hent.no