Surftown

Surftown bruker jeg selv og er svært fornøyd. Opprettelse til 149,- deretter 10,- pr måned for 150 MB. Alt du trenger av databaser, email, php, subdomener, daglig backup av filer, statistikk og ubegrenset trafikk (vel, se nedenfor) er med. Fra det øyeblikket jeg hadde sendt inn min bestilling, fikk jeg tilgang til en ftp-server å laste opp mine dokumenter til, og det tok bare noen timer før domenet var oppe å gå. Alle priser var inklusive mva, så ingen stygge overraskelser under veis.

Kontrollpanelet hos Surftown er stort og gir deg mange muligheter. Du har tilgang til linux-boxen gjennom et web-shell, for eksempel. Diskusjons-script, gjestebok ,teller og chat-script følger med i pakken.

Noen negative sider er det likevel. Selv om kontrollpanelet er stort og gir deg mange muligheter, savner man for eksempel muligheten for å kjøre CRON-script. (Dette tilbyr ikke de andre heller, så vidt jeg vet.) Enda verre er det at Surftown reklamerer med at du har ubegrenset downloads fra siden din, mens de i virkeligheten har en grense på 10 GB i måneden. Og en natt gikk UPSen deres ned, så sidene mine var nede i et par timer. Hvis du må ha et .no-domene, tilbyr de ikke det (da ville jeg heller anbefale web10-- men husk at du må ha et organisasjonsnummer for å få lov til å registrere .no). Likevel må jeg gjenta at jeg alt i alt er fornøyd med Surftown.

Surftowns support

Etter at jeg hadde overført et .no-domene jeg allerede eide til Surftown (for det er nemlig mulig), hadde jeg problemer med mailen for dette domene. Jeg tok kontakt med Surftown per email, og fikk svar etter noen timer. Jeg hadde flere problemer, og sendte en mail en lørdag. Samme kveld fikk jeg svar! Og da jeg svarte på denne mailen med flere spørsmål, kom det jommen svar søndag morgen! Jeg er kjempeimponert over Surftowns support!

Nyhet 25. januar 2005: Flere Domenenavn på ett hotell

Nå kan du også bestille flere domener på ett webhotell hos surftown, sånn som du kan hos web10. Det er kjempenyttig hvis du f.eks har flere små siter, og egentlig ikke trenger så mye plass på hver site... altså, du kan dele plassen du har i webhotellet du kjøper, over flere navn.

Tilbake til webhotell sammenligning