Webhotell

- sammenligning av norske webhotell

 

Hvis du bare vil ha nettstedet ditt opp og gå enklest mulig, anbefaler jeg at du skaffer webhotell (som er det denne siden handler om).

Hvis du derimot virkelig er på jakt etter å tjene penger på nettet,
Ikke kjøp Webhotell før du har lest denne siden her
.

 

De forskjellige webhotell-tilbyderne har forskjellige tilbud, styrker og svakheter.

 

De billige webhotellene

 

Stødig og genial support - Surftown

Surftown bruker jeg selv og er svært fornøyd. Opprettelse til 149,- deretter 10,- pr måned for 150 MB. Alt du trenger av databaser, email, php, 3 subdomener, daglig backup av filer, statistikk og ubegrenset trafikk (vel, se her) er med i disse webhotellene.

Fra det øyeblikket jeg hadde sendt inn min bestilling, fikk jeg tilgang til en ftp-server å laste opp mine dokumenter til, og det tok bare noen timer før domenet var oppe å gå. Alle priser var inklusive mva, så ingen stygge overraskelser under veis.

Nå har jeg fått testet supporten deres også, og er enda mer fornøyd. Les mer om Surftown's webhotell.

Hvis du ønsker et anonymt webhotell, kan Surftown også ordne dette.

 

99,9% oppetid: BK Media

BK Media tilbyr webhotell med 200 MB plass til dine websider for den billigste løsningen, altså mer enn både Surftown og b-one, og like mye som web10.

I fjor hadde BK Media en oppetid på 99,9 %, noe som holder for alle som ikke er kjempestore... skal du ha en webside for ditt personlige firma, eller for en hjemmeside, er det absolutt bra.

Med i prisen følger 2 subdomener, ubegrensede epostkontoer, webmail, og ftp-tilgang.

BK Media støtter FrontPage extensions, Perl, PHP, Server Side Includes (SSI), MySQL-database, phpMyAdmin, og nettverksovervåkning døgnet rundt. Altså alt du trenger for å drive et nær sagt hvilket som helst nettsted. Et greit webhotell.

BK Media har 0 kr i etablering, og ett domenenavn (.com/.net/.org/.info/.biz) med i prisen. 65 kr/måned + mva.

 

Gratis online html-editor (Easy webcreator) av - B-one

B-one gir deg 125 MB for 10,- med alt du trenger, som fri trafikk, ubegrenset email, php og MySQL. For 20,- og 40,- får du henholdsvis 250 MB og 500 MB serverplass. Kontrollpanelet er ganske begrenset, men er greit hvis du bare vil ha et lett-å-bruke webhotell. B-one til å tilbyr gratis html-editor, noe som andre steder gjerne er et dyrt tilleggsprodukt.

 

Norske domener gjort enkelt - web10

web10 bruker jeg også selv, fordi de kan tilby .no-domener. Noe som nylig har gjort meg veldig glad i web10, er at de lar deg kjøpe flere web-navn innenfor et hotell, slik at du kan fordele plassen du har betalt for mellom opptil 10 navn (www.dittnavn.no og www.dittetternavn.com, osv...). De sier du får "10 webhoteller i ett", og det er jo sant -- selvom det blir 10 små som deler dine 200 MB istenfor 1 stort som har all plassen for seg selv. I tillegg er det enkelt å oppgradere plass på både webserver, til mail, og på databasen, hvis du skulle trenge det etter hvert. (Nå har suftown begynt å tilby dette også!).

web10 har begynt å tilby gratis html-editor akkurat som B-one, men da jeg prøvde å omdesigne det ene webstedet mitt med denne, forsvant hele greia! ... Oppdatering følger når jeg finner ut av dette undersnodige verktøyet.

web10 har oppgradert kontrollpanelet sitt, og det har blitt pent. Det er lett å gjøre alle de tingene du trenger til daglig, men det er ikke like detaljert som surftown sitt. Men altså, med mindre du er svært teknisk anlagt og liker å plundre med de tekniske detaljene, har du god nok kontroll hos web10.

web10 har tre typer hotell, alle med 125 MB lagringsplass, noe som burde holde en god stund. Du får også med 25 MB MySQL (det vil si database-plass, som du trenger hvis du vil gjøre avanserte ting med sidene dine, som å registrere besøkende e.l.). På Basis Unix-hotellet og Basis Pluss Unix-hotellet kan du også kjøre php-script, som er en grei måte å få web-sidene dine til å snakke med MySQL-databasen. Så med mindre du er programmerer selv og ønsker å utvikle på en ren Windows-platform, anbefales en av de to Unix-hotellene. Basis koster 110,- for opprettelse, Bas Pluss 130,- Deretter koster alle tre typene hotell 10,- per måned.

 

Trenger du større kontroll over webstedet enn det et webhotell gir?

Driver du seriøs butikk, eller har tenkt å gjøre det, anbefaler jeg ikke de dyre webhotellene. Derimot er virtual private server en svært god ide!

Les om Virtual Private Server Hosting (VPS)

Å lykkes med å tjene penger på nettet er mye er enn bare å slenge opp en website. Hvordan skal du for eksempel få folk dit? Jeg vet bare om en måte å gjøre det på som faktisk funker, uten slite seg ihjel med teknikaliteter.

 

De store webhotell-tilbyderne

De store tilbyderne er gjerne mye dyrere enn de som er nevnt ovenfor. Hvis dine hjemmesider bare er til privat bruk, er de billige mer enn gode nok. Men noen vil nok argumentere med at firmaer og bedrifter som er avhengige av å alltid være på nettet trenger en tilbyder med minst mulig nedetid (tenk på hvor dårlig inntrykk en kunde får av sidene dine hvis de ikke kommer opp på skjermen, men han/hun får en feilmelding isteden).

Active ISP har endret navn til Active24. De skal liksom være mer "seriøse" enn de billige webhotell-tilbyderne, men det eneste mer seriøse jeg kan se hos dem, er prisen. Den er til gjengjeld gravalvorlig. Mitt personlige syn er at de bruker en høy pris for å virke seriøse, mens tilbudet til surftown og web10 på webhotell er like godt!

 

Tjen penger på webhotellet ditt

Det har blitt en slags hobby for meg å tjene penger gjennom websidene mine. De siste månedene har det kommet rundt 1000 kroner hefra og derfra. Ikke så mye å skryte av, men veldig deilige ekstrapenger. Du kan lese mer om hvordan du kan tjene penger på ditt nye webhotell.

 

Ressurser

Webhotelleriet.com er dedikert til å fortelle om gode og dårlige sider ved webhotell.