Artige Penger

Passiv inntekt... frihet fra jaget!

Det er gøy å lage penger: Nisjer og dine interesser

Du må ha en website... jo, du må det!

Det er ORD som selger

Bygge Websider som Trekker Trafikk

Avansert Trafikkbygging

Varm Trafikk: Email-listenes magiske effekter

Når du allerede har Et Lite Firma

Brekkstangprinsippet

Avansert Trafikkbygging

Okay, du har laget flotte websider med masse godt innhold, tilpasset søkemotorene, og du har tiltrukket deg all den gratistrafikken du kan få. Hva nå?

Epost

Vi har allerede snakket om å bruke epost for å bygge kredibilitet. Ved å ha lister med epostadresser, kan du også bygge tragfikk. Metoden er enkel. La oss si at surfere som lander på dine sider begynner å abonnere på ditt emagasin -- som du for eksempel skriver annenhver uke. Gjennom magasinet linker du selvfølgelig til relevante sider på webstedet ditt.

 

TrafficSwarm - Doblet Trafikken Min
- Men det Hjalp Ikke Det Spøtt

Det finnes alt for mange websteder som påstår at de kan sende deg masse relevant trafikk. Og det meste er desverre tøys. Hva hjelper det om et dataprogram klikker på linkene dine? Er du villig til å betale $29.95 or det?

Her pleide jeg å si: "Men det finnes trafikk som er relevant, både gratis og som du må betale for." -- Men jeg er nok nødt til å trekke det tilbake, er jeg redd. Det handler om TrafficSwarm.

TrafficSwarm er et alternativ som i utgangspunktet er gratis. Du kan selvfølgelig oppgradere til en betalt versjon etterhvert -- men da vet du ihvertfall hva du får.

Jeg har testet TrafficSwarm på et av mine nettsteder, og opplevde en dobling av trafikken i løpet av et par dager! Jeg sier ikke at det nødvendigvis skjer for deg -- men har du et nettsted med få eller ingen besøkende, er det jo fort gjort å doble :-)

Du finner dem her.

Problemet er bare at trafikken som kommer er helt irrelevant! Folk som klikker gjennom til siden din, er bare ute etter å bygge seg opp poeng, sånn at folk vil klikke seg gjennom til siden deres! ... Noe som selvfølgelig også er helt bortkastet ...

Det han vel hende dette funker for noen svært få... De som klikker seg gjennom til siden din, er jo folk som selv er på jakt etter trafikk. Så hvis du selger webtrafikk, og har en overskrift som drar klikkeren inn med det samme, kan det kanskje funke. Alt i alt ville jeg heller holdt meg til de andre tenknikkene og strategiene beskrevet på denne siten.

(Sidene du bruker TrafficSwarm til må forresten være på engelsk, så er det sagt!)

 

Google AdWords

Gjør deg klar til å åpne lommeboka. Google AdWords er verdt det -- hvis du vet hva du gjør.

Før du betaler for trafikk, må du selvfølgelig ha en viss forhåpning om at du skal få pengene igjen -- og vel så det. Du må alts vite hvor godt dine sider konverterer -- det vil si, hvor mange kunder du trenger før én surfer blir til en kunde.

La oss si, for enkelheltsskyld, at du trenger 100 besøkende for å få ett salg. Da har du en konversjonsrate på 1%. Dette er vel hva vi kan kalle "vanlig dårlig". 1-2% er helt greit. Har du dårligere konversjonsrate enn det, må du gjøre noe med sidene dine. 2-5% er bra. Oppmot 10% er helt fantastisk.

La oss si du tjener 100 kroner på et kjøp. Ren fortjeneste, 100 kroner. Da har du råd til å bruke 99,99 kroner på å få den kunden, ikke sant? Det er selvfølgelig ønskelig å bruke mindre, men du tjener fremdeles penger. Okay, du vet at du trenger 100 besøkende for å få ett salg, og at du kan betale 99,99 for å få det salget. Da har du råd til å betale 99,99 / 100 = 0,99 kr per besøkende.

Deretter kan du gå til Google og melde deg på AdWords-programmet.

Du vet de små tekst-annonsene som vises når du søker på Google? Det er AdWords-annonser. Har du lagt merke til at de alltid er relevante i forhold til hva du søker etter?

AdWords er lagt opp sånn at du "byr" på ord som er relevante for din business. Ofte er det flere som byr på de samme ordene -- du har jo litt konkurranse! Den som byr høyest, får sitt ord først av alle AdWords-annonsene som vises. Likevel betaler du bare 1 cent mer enn det høyeste budet under deg... Du betaler altså ikke nødvendigvis det du har bydd.

Og det blir enda mer komplisert. Jo bedre såkalt click-through rate (CTR) du får, jo mindre betaler du per klikk.

CTR er antall klikk du får per antall visninger. Hvis din annonse må vises 100 ganger før den får ett klikk, har den en CTR på 1%. Blir den klikket 3 ganger, er CTR'en 3%.

Google kutter ut annonser med for dårlig CTR -- det er åpenbart for dem at annonsen ikke er relevant for kundene. Det gjør søkeopplevelsen dårligere for Googles kunder (søkerne), og det vil de selvfølgelig ikke ha noe av.

Google tjener dessuten heller ikke penger før noen klikker, så da skjønner man jo godt at de kutter dårlige annonser.

Dessuten er det bra for deg! Det betyr at du slipper å sløse bort penger på annonser som ikke virker.

Men altså: Hvis din CTR er bedre enn dine konkurrenters, så betaler du mindre per klikk! Og siden de annonsene som står først, blir klikket oftest, kan det lønne seg å by høyt, for å komme inn på førsteplass, og deretter betale mindre!

Det er også en kunst å finne billige, relevante søkeord. De mest opplagte er ofte tatt og altfor dyre til at du kommer til å tjene penger på dem. Husk at du har regnet ut hvor mye du har råd til å betale per besøkende... i vårt eksempel har du bare råd til å betale 0,99 per klikk. Då må altså få søkeordene dine til å bli så billig, eller billigere!

Det er mange måter å gjøre det på. Finn de billigste, relevante ordene. Finn feilstavelser(!), få inn høye bud som får prisene til å gå ned.

Det beste kurset jeg har funnet om AdWords er Perry Marshall's gratis 5-dagers epostkurs "5 Days to Success with Google AdWords".

 

 

(c) Copyright 2004-2005 www.StenMorten.com

 

Abonner på emagasinet

...og få to gode bøker om å lykkes på nettet gratis

Ken Evoy's
Make Your Price Sell
handler om hvordan du prisen dine produkter slik at de selger

og

Ken Evoy's
Affiliate Masters Course
forklarer steg for steg hvordan du lykkes som affiliate. Uvurdelig!

Fornavn

Etternavn

Epostadresse

Din epostadresse
forblir trygt hos meg