Tjene Penger

Passiv inntekt... frihet fra jaget!

Det er gøy å lage penger: Nisjer og dine interesser

Du må ha en website... jo, du må det!

Det er ORD som selger

Bygge Websider som Trekker Trafikk

Avansert Trafikkbygging

Varm Trafikk: Email-listenes magiske effekter

Når du allerede har Et Lite Firma

Brekkstangprinsippet

Varm Trafikk
Email-listenes magiske effekter

Det er ikke enkelt å selge på nettet. Hvis du ikke er kjent fra før, er det ingen som vet om de kan stole på deg. Du har ingen kredibilitet. Det er lett å sette opp et proft utseende websted -- det kan selv den værste scam-artist gjøre.

Internett-surfere er nervøse for å taste inn tallene fra Via-kortet sitt på en nettside. De lete etter unnskyldninger for ikke å stole på deg, og stikke av hvis de finner en.

 

Hvordan bygger du tillit på nettet?

Det er flere ting du kan gjøre med det samme for å bygge tillit på nettet. La oss starte med det enkleste.

Websiden din må være lett å navigere. En forvirret surfer blir aldri din kunde.

Det er kanskje en selvfølge for deg at du aldri vil selge dine kunders email-adresse til andre, men det er ikke en selvfølge for dine kunder. La det klart komme frem hva slags policy du har i forhold til denslags, hver gang du ber om noen emailadresse.

Be bare om den informasjonen du trenger -- jo mer en surfer må taste inn, jo større sjanse er det for at hun ikke gidder mer -- og forlater deg uten å kjøpe noe.

Sidene der kunden legger inn privat informasjon, som f.eks. Visa-nummeret sitt, må være kryptert! Du trenger et såkalt sertifikat som gjør at linken til din butikk blir "https://www.minbutikk.no" og ikke "http://www.minbutikk.no". Den lille s'en gjør at surferen får opp det lille låsesymbolet i browseren sin, og føler seg trygg. Du må altså sjekke om det er mulig å få såkalt SSL-kryptering på sidene dine der du kjøper webhotell! Mange steder er det ikke mulig. Alle steder der det er mulig, tar seg betalt for det. Men det er det verdt!

Men alt dette er ikke nok! Disse er jo enkle tiltak en scam-artist også kan bruke. For å bygge kredibilitet, må du først gi, siden ta. Bruk webstedet ditt til å gi bort masse gratis, god og relevant informasjon! Folk på nettet ser oftest ikke etter noe å kjøpe, de leter etter løsninger. Mer spesifikt leter de etter informasjon som kan hjelpe dem å løse et problem. Gi dem den informasjonen! På denne måten oppnår du to ting:

1. Ved å ha mange sider med god informasjon, vil du score høyt i søkemotorene. Du vil vli funnet via Google og Eniro og de andre, og vil dermed få masse gratis trafikk. Og ikke nok med det, men denne trafikken er relevant. Du får surfere som er på jakt etter det du har!

2. Ved å gi bort gratis, god informasjon, bygger du tillit. Hvis du er dyktig, kan du etablere deg selv som selve eksperten på ditt område. Surfere vil forstå at du vet hva du snakker om, og stole på deg når du tilbyr et produkt du sier kan løse deres problemer.

 

Salg er ikke en engangs-hendelse, men en prosess

Endel salg kan du sikkert få ved å putte opp et websted, følge rådene over, bygge trafikk og kredibilitet, gi bort informasjon først, og siden be om salget.

Men de fleste som er innom siden din vil tenke "ja, kanskje -- men ikke idag!" og forsvinne igjen, for siden å glemme deg for godt.

Det finnes selvfølgelig noen "copy writing"-triks du kan bruke for å få surferen til å kjøpe NÅ. Du kan ha tidsbegrensede tilbud, og lignende. Men de fleste surfere trenger litt tid. Det er kanskje ikke rette øyeblikk akkurat nå. Kanskje de ikke engang har visa-kortet sitt tilgjengelig!

Så du har altså en sjanse for å få salget... du satser på at denne ene hendelsen skal putte penger i banken. Joda, det vil funka av-og-til. Men hvorfor nøye seg med det?

La oss si at du definerer to mål med websiden du lager. Første prioritet er at surferen skal kjøpe det du har å tilby. Men hva hvis hun ikke gjør det? Har du da en backup-plan?

Hva om du kunne gi henne muligheten til å abonnerer på en serie med eposter med mer god informasjon om det hun lette etter? La oss si at du skriver en 6-dagers føljetong tettpakket med enda mer god informasjon, som hun ikke kan finne på websidene dine. Og i hver email sier du at den beste løsningen, er ditt produkt. Da har du plutselig 6 sjanser til å selge henne produktet. Og ikke bare det, men underveis bygger du en relasjon! Salget blir en prosess, ikke et skudd i mørket på første forsøk.

"The money is in the list"

"Pengene er i listen" er blitt nærmest et slags slagord på nettet. Og det er sant, hvis du bruker listen din riktig.

Liste? Hvilken liste? -- Jo, listen med navn og emailadresser du har bygget deg opp ved å tilby dine gratis epostkurs, føljetonger, eller hva du vil kalle dem. Hvis du i tillegg har en liste over hvem som faktisk endte opp med å kjøpe fra deg, sitter du på gull. Hvis ikke, så begynn med det samme!

Bruk relativt billige produkter for å skaffe deg nye kunder. Nye kunder stoler ikke helt på deg, uansett hva du gjør. Hvis du lar dem kjøpe et relativt billig produkt, som virkelig er alt de har betalt for og mer til, har du plutselig en kunde som stoler på deg 100% og er klar til å kjøpe det meste du har å tilby som er relevant for ham eller henne.

Du kan da bruke listen din med navn og epostadresser til å anbefale nye produkter, både egne og andres. Empiriske data viser at folk på slike lister er mye mer disponert for å kjøpe enn de som bare dukker opp på websiden din, eller de som ikke har kjøpt ennå. Så bruk listen for hva den er verdt, men ikke misbruk den! Bare anbefal produkter du virkelig kan stå bak. Det er vanskelig å bygge opp tillit, men enkelt å miste!

Hvis du ikke har egne produkter, kan du også bruke listen din til å selge andres produkter -- såkalt "affiliate marketing". Eller du kan blande de to.

For å virkelig lykkes på nettet må altså ha to ting: en webside, og en epostliste.

 

(c) Copyright 2004-2005 www.StenMorten.com

 

Abonner på emagasinet

...og få to gode bøker om å lykkes på nettet gratis

Ken Evoy's
Make Your Price Sell
handler om hvordan du prisen dine produkter slik at de selger

og

Ken Evoy's
Affiliate Masters Course
forklarer steg for steg hvordan du lykkes som affiliate. Uvurdelig!

Fornavn

Etternavn

Epostadresse

Din epostadresse
forblir trygt hos meg