Affiliate

Om det å komme igang
Skaffe et web-navn

Hva er et godt navn?
Skaffe web-plass
Hva er DNS?
Egen web-server
Webhotell

Lage sider
Redigeringsprogrammer
Hva er FTP?
Hva er PHP?

Bli sett!
Hva slags innhold bør det være på sidene?
Hvordan bli først på Google

Tjen penger på ditt nettsted
Affiliate programmer
Engelskspråklige affiliate programmer

Mer avanserte web-sider
Dynamiske sider med PHP
Perl
Databaser

Tjen penger med Norske Affiliate programmer.

Hva er et affiliate-program?

Du finner siden min om engelske affiliate-programmer her.

 

 

Mange norske under ett!

Den store affiliate-tilbyderen i Norge er TradeDoubler. Det er to store fordeler med TradeDoubler.

TradeDoubler har et opplegg der du som er godkjent affiliate kan få ha bannere og tekstlinker til forskjellige bedrifter. Vanlige affiliate-avtaler er bare med én og én bedrift.

La oss ta et eksempel.

Du elsker blomster og har en webside full av nyttige tips om hvordan du beskjærer orkideen for overvintring, om gjødsling og solforhold.

Du melder deg på TradeDoubler og finner noen programmer som passer inn med websiden din. Du melder deg på Aiai.no og selger blomster gjennom dem. Og så vil du gjerne anbefale boken Blomsterideer som du synes var veldig bra. Du melder deg derfor på Bokkildens program gjennom TradeDoubler, og legger ut linken Blomsterideer til boken sammen med din anbefaling.

Hver gang noen klikker på linken og kjøper boken, tjener du noen kroner.

Det er alltid lurt å linke direkte til bøker som er relevante i forhold til websiden din. Da er det større sjanse for at noen klikker og kjøper, og dermed at du tjener penger. TradeDoubler har kunder innenfor kategoriene Bank og Finans, Helse og Velvære, Informasjon og Tjenester, Spill, Sport, Data, Utdanning, og flere.

Den første fordelen, med andre ord, er at du kommer til å finne kategorier som passer for sidene dine, slik at det er høyere sjanse for at dine besøkende skal være interesserte, og klikke på en TradeDoubler-link.

I tillegg er det en fordel at inntektene fra de forskjellige programmene samles på et sted. Hvis du driver et lite websted med for eksempel 100 besøkende om dagen, vil inntektene fra hvert enkelt program kanskje være liten. Hvis du da er medlem av mange forskjellige affiliate-programmer, vil du kanskje ikke tjene nok til å få utbetalt penger fra noen av dem. Med TradeDoubler, derimot, er inntektene samlet på ett sted. Mange bekker små... Det er fordel nummer to.

I tillegg har TradeDoubler norske og kjente bedrifter, noe som jo er bra for hvis du driver en norsk website og har nordmenn som målgruppe.

 

PS! Det er TradeDoubler jeg tjener flest penger med av affiliate-programmene jeg har på mine forskjellige hjemmesider. Virkelig verdt å sjekke ut!

 

Zanox

Nyhet! Desember 2004: Tyskespråklige Zanox har blitt en konkurrent til TradeDoubler ved å innføre starte med norske programmer. Først ut er Jamba, som selger ringetoner. Jeg synes det var litt klønete å melde seg på Zanox sitt program -- men det gikk jo. Noen av sidene er ikke oversatt til engelsk ennå, så plutselig er noe du lurer på besvart på tysk. Men, men. Nå kan du registrere deg gratis hos Zenox.

 

Webclick.no

Webclick er en tjeneste som ligner på Tradedoubler. Jeg har meldt meg på webclick selv (7. feb 2004), og skal holde deg oppdatert med hva som skjer her.

6. mars 2004: Jeg har fremdeles ikke fått svar fra Webclick, og regner med at de er ganske døde.

20. mars 2004: Rett etter at jeg la ut kommentaren over, fikk jeg en email fra webclick som sa jeg ikke var ønsket i programmet deres.

 

Hent.no -- Norsk Pay Per Click!

Hent.no er en norsk Pay Per Click (Betal Per Klikk) søkemotor. Med deres affiliate program kan du få mellom 35% og 55% for hvert unike klikk, det vil si at du minimum tjener fra 35 - 55 øre per klikk. Hos dem kan du tjene penger på to måter. Du kan legge inn søkemotor på dine hjemmesider, og tjene penger hvis noen søker med boksen og deretter klikker på en betalt link, eller du kan legge reklame-linker direkte inn på dine sider, og få penger hvis noen klikker på dem.

Tips!

Hent.no legger ut populære søkeord fortløpende; et svært nyttig verktøy når du skal posisjonere deg på nettet. Når du har blitt godkjent som affiliate, får du også tilgang til Hent.no's søkeord researcher!

Hent.no er hjelpsomme og programmet gir god click through rate (CTR) og kan godt anbefales som et prøveprosjekt på sidene dine. Jeg har vært med hent.no siden 5. desember 2003, og har frem til nå (slutten av februar 2005) bare tjent 100,57, så ikke regn med å bli rik på dette... men kanskje det passer bedre inn hos deg enn hos meg.

 

EsGehtSchnell - Jobb en gang, få betalt mange ganger
10-lags Norsk Software Affiliate-program

Noe jeg savner i disse norske programmene, er å kunne bygge opp såkalt passiv inntekt (eller "residual income").

Med de norske programmene er problemet ofte at du bare får betalt for det salget som kom direkte fra websiden din, og aldri noe mer.

For eksempel: hvis du selger et webhotell, og kunder fornyer webhotellet året etter, får du ikke betalt en gang til.

.. mens noen utenlandske programmer (f.eks. The 5 Pillar Program), gir deg betalt hver gang en kunde fornyer.

I tillegg får du betalt av The 5 Pillar Program hvis noen du sendte til dem, begynner å selge for dem -- du får altså en 2-lags struktur der du kan tjene på andres salg.

Så jeg tenkte at hva om du ikke bare fikk betalt for de du sendte dit, og deres salg, men hva om det forsatte og fortsatte...

Vel, jeg er en programmerer, og jeg kjenner selvfølgelig noen andre programmerere...

Vi regnet litt på det, og fant ut at hvis vi solgte dataprogrammer vi lagde, og delte ut provisjon i 10 ledd, ville vi fremdeles tjene penger.

Og da ville alle affiliatene også ha mulighet til å tjene virkelige penger; jeg mener, ordentlig store penger, bare de var sånn nogenlunde vellykket. Så nå har jeg tenkt å tilby deg muligheten til å være med som affiliate for våre produkter. Komplett selvskryt, selvsagt, men prosjektet er ekte, og du kan signe opp helt gratis.

Du kan selge våre programmer gjennom dine websider, eller gjennom email, eller hva du vil... bare fantasien setter grenser.

Foreløpig er det ett program, Screen Capture'n Grabber du kan selge på denne måten [det er selvfølgelig min egen affiliate-link il Grabber :-) ].

Ok, nok egenreklame... er du interessert, kan du trykke her.

Å lykkes som affiliate -- Ressurser

En ting er å ha en webside og noe affiliate-linker. Noe helt annet er det å lykkes som affiliate!

Ken Evoy har skrevet en bok om hvordan lykkes om affiliate, og gjort den gratis tilgjengelig på nettet (pdf, zipped pdf). Selv om store deler av boka går med på å promotere hans produkt Site Build It, er den spekket med gode råd og tips, og forteller om hva som er nødvendig å gjøre for å klare seg i jungelen.

Når vi er inne på det... Jeg har i stor grad gått over til å bruke Ken Evoy's produkter, selvom Site Build It koster 2000 kroner i året ... som affiliate tjener det seg lett inn...

Du kan prøve Site Build It, og få pengene tilbake hvis du er misførnøyd.

Siden boka over er gratis, kan du forresten gjerne kopiere den, sende den til venner, eller legge den på din egen webside.

Du finner linker til flere av hans gratisbøker nederst på denne siden.

 

Andre

Engelskspråklige affiliate programmer. Ofte har disse større inntjeningspotensiale enn de norske, ettersom det finnes så mange engelskspråklige på nettet. Dermed øker konkurransen også, selvfølgelig, men hvis du er seriøs når det gjelder å tjene penger på nettet, burde du finne deg noen gode engelskspråklige programmer i tillegg til dine norske. Du kan lese mer her...

 

(c) Copyright 2004-2005 www.StenMorten.com

Norske affiliateprogrammer