Affiliate

Om det å komme igang
Skaffe et web-navn

Hva er et godt navn?
Skaffe web-plass
Hva er DNS?
Egen web-server
Webhotell

Lage sider
Redigeringsprogrammer
Hva er FTP?
Hva er PHP?

Bli sett!
Hva slags innhold bør det være på sidene?
Hvordan bli først på Google

Tjen penger på ditt nettsted
Affiliate programmer
Engelskspråklige affiliate programmer

Mer avanserte web-sider
Dynamiske sider med PHP
Perl
Databaser

Egen web-server

Hvis du har bredbåndslinje og statisk ip-adresse, kan du sette opp en datamaskin som din egne web-server. Dette er en fin løsning for de som liker å pusle med å sette opp programmer, konfigurere og få ting til å virke. Du trenger å ha en datamaskin som alltid kan være koblet på nettet, en dedikert server-maskin, med andre ord.

Fastlinje med statisk ip-adresse kan du foreksempel få fra Catch. Catch tilbyr både ADSL og SDSL, der den første bokstaven i forkortelsene står for henholdsvis Asynkron og Synkron. ADSL er asynkron, det vil si at du har en kjappere linje inn til deg enn ut fra deg. Det hadde vært greit hvis du bare skulle laste ned filer til din maskin. Men hvis du vil sette opp egen server, trenger du en linje som er like kjapp ut -- og da trenger du SDSL. Catch sin "SDSL Internet Access Privat 1536/1536 kbps" passer for å sette opp sever med egen DNS. Hvis du vil ha enda kjappere linje, kan du velge 2048/2048 kbps-løsningen deres.

Hvis du er villig til å prøve deg på Linux, kan du få alt du trenger av programvare for å kjøre en super webserver helt gratis. Apache web server følger med de fleste Linux--installasjoner. Det samme gjør php og MySQL.

For å få ditt domene-navn til å peke til din statiske ip-adresse, kan du enten sette opp din egne dns-server på din nye Linux-maskin, eller bruke MyDomain, som omtales på siden om DNS.

Nyhet! Virtual Private Server. Dette har jeg ventet på. Få root access og ha full kontroll på en server som er outsourcet, uten at det koster skjorta. Les om VPS her.

 

(c) Copyright 2004-2005 www.StenMorten.com

Ads by Hent.no